EUfondovihr

Želite li primati informacije o natječajima i mogućnostima financiranja?
captcha 

 

Certifikacijom proizvoda do tržišta

certifikacija 430x268

Cilj natječaja je pružanje potpore za certifikaciju proizvoda, odnosno postupak ocjene sukladnosti proizvoda s određenom normom ili specifikacijom uključujući provođenje postupka ocjene sukladnosti. Povećanom primjenom normi, zajedno s pouzdanim tehnološkim rješenjem, pridonijeti aktivnostima MSP-ova da dokazom kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti svojih proizvoda osiguraju preduvjete za povećanje izvoza i ukupne konkurentnosti. Pružanjem potpore za uvođenje i primjenu europskih i međunarodno priznatih norma doprinosi se da MSP-ovi iskoriste prednosti koje primjena normi ima na omogućavanje pristupa novim tržištima.

Prijavitelji

Prijavitelji moraju biti pravne ili fizičke osobe u rangu mikro, malih ili srednjih poduzeća (1-249 zaposlenih).

Prihvatljive aktivnosti

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati putem ovog natječaja odnose se na certifikaciju proizvoda, odnosno ocjenjivanja sukladnosti proizvoda s određenom normom ili specifikacijom.

Ne mogu se financirati aktivnosti povezane s certifikacijom sustava upravljanja kvalitetom ili poslovnim procesima ili uslugama.

Prihvatljivi troškovi

Prihvatljive kategorije troškova mogu biti sve radnje u okviru postupka ocjenjivanja sukladnosti što uključuje:

- troškovi pripreme propisane tehničke dokumentacije (tehnička datoteka koja prati spis) ukoliko istu priprema vanjski pružatelj usluge izrade tehničke dokumentacije

- prijevod tehničke dokumentacije na strani jezik, ukoliko je neophodno za ocjenjivanje sukladnosti

- troškovi transporta proizvoda do akreditiranog tijela za ocjenjivanje sukladnosti

- ocjenjivanje sukladnosti proizvoda (ispitivanje, pregled, certifikacija, mjerenje, umjeravanje) od strane akreditiranog tijela za ocjenu sukladnosti

- troškovi postupka ocjene sukladnosti proizvoda i izdavanje isprava o sukladnosti (na primjer: izvještaj o ispitivanju, certifikat, potvrda o sukladnosti, potvrda o pregledu, izjava o svojstvima) od strane akreditiranog tijela za ocjenu sukladnosti

- troškovi u svezi sa ispunjavanjem uvjeta informiranja i vidljivosti

Intenzitet potpore

Intenzitet potpore određen je prema veličini poduzeća i iznosi:

- 65% za srednja poduzeća

- 85% za mikro i mala poduzeća

Iznos potpore

Najniži iznos bespovratne potpore je 20.000,00 HRK dok najviši iznos, koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku, iznosi 1.000.000,00 HRK.

Trajanje projekta

Trajanje projekta ne može biti duže od 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora.

Kriteriji odabira

Kriteriji odabira ovise o doprinosu pokazateljima po ovom natječaju koji uključuju: broj certificiranih proizvoda, povećanje prihoda od prodaje i izvoza, održivost projekta i sjedište prijavitelja prema indeksu razvijenosti JLS-a.

Rok za prijavu

Rok za predaju projektnog prijedloga dozvoljena je od 18. lipnja 2018. godine i traje do 29. lipnja 2020. godine ili iskorištenja raspoloživih sredstava.

 

NOVI Ravecon logo 200x69px
Sjedište: Ive Paraća 1, Sesvete
Ured: Bjelovarska 38a , Sesvete
HRVATSKA

 KONTAKT
Tel. 01 5806 307 ili 01 5806 308

RADNO VRIJEME:
pon. - pet. 7:30 - 15:30

baner footer
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.